Ipari kávéfőző
|Professzionális megoldások nagy igényekre – A kávézás a legtöbb munkahelyen egy elengedhetetlen rituálé. A háztartási készülékek viszont napi 3-4 kávénál többre hosszú távon nem képesek. Olyan helyen jöhet jól az ipari kávéfőző, ahol napi legalább 15-20 adag vagy annál is több kávé fogy.
Készülék választása során szempont lehet, hogy a klasszikus kávén ill. eszpresszón kívül milyen italokat is szeretnénk, hogy az új készülékünk főzni tudjon? Forró vizet teának? Vagy kész teát is tudjon? Egy gombnyomással főzzön kapucsínót? Ezeket mind – mind át kell gondolni, mielőtt választanánk. Egy jobb készülék több mint 10 féle kávét és kávékülönlegességet tud készíteni.
Az ipari kávéfőző elérhető tartályos, vagy csapra köthető változatban is. Ahol naponta nagyon sok kávé fogy, a vízre köthető, automatazacc ürítővel ellátott modellek kényelmes, gyors megoldást jelenthetnek.
Minden ipari kávéfőzőnél kritikus fontosságú a vízkőtelenítés. Mindegyik figyelmeztet bennünk, amikor eljött az idő. Azt viszont sokan nem tudják, hogy a kávégépek esetében be kell állítani a vízkeménységet, és még akkor is előfordul, hogy a skála nem elég szigorú. Olyan helyen ahol a víz nagyon kemény, azt ajánljuk, hogy a vízkőtelenítés mellett használjanak szűrőpatronokat vagy lágy vizet, esetleg az előírtnál gyakrabban tisztítsák/vízkőtelenítsék a készülékeket. Ha hosszú távon szeretnék használni szerviz nélkül az ipari kávéfőzőt, akkor ezeket a tanácsokat érdemes figyelembe venni.