A Liebherr családi vállalkozást Hans Liebherr alapította 1949-ben. A vállalkozás a sikereit az első, mobil, könnyen felszerelhető és rendkívül kedvező áru toronydarunak köszönheti. A cégcsoport napjainkban már nem csak a világ egyik legnagyobb építőipari gépgyártója, hanem műszakilag igényes, gazdaságos termékei és szolgáltatásai számos, más területen is elismertek. Napjainkban a cégcsoport a világon mintegy 120 társásággal van jelen, melyekben összesen több mint 32 979 alkalmazottat fogalkoztat.

A cégcsoport decentrális felépítésű és jól áttekinthető, önállóan gazdálkodó egységekből áll. Így biztosított a leginkább a partnereinkhez való közelség, valamint a globális versenyben a piaci helyzethez való rugalmas reagálás lehetősége. Az egyes termékszegmensek gyártó- és kereskedő egységeinek munkáját operativ szakmai társaságok irányítják. A cégcsoport élén a svájci Bulle-ben található Liebherr-International AG áll, mely a Liebherr család tagjainak tulajdona. A családi vállakozást napjainkban a második generáció, a két testvér, Isolde és Willi Liebherr közösen irányítják.

Liebherr cég: 1954 óta foglalkozik hűtőszekrények gyártásával, a legfontosabb szempont számukra a magas technológiai színvonal, illetve a hosszú élettartam. A Liebherr a világon a legtöbb energiatakarékos hűtőszekrény típussal rendelkező cég, hiszen több, mint 360 A+, A++, vagy A+++ hűtőszekrénytípus szerepel kínálatukban. Hűtőszekrényeik a mai napig 16-18 éves várható élettartammal készülnek. A minőség jó példája, hogy a francia TGV gyorsvonatok, az Airbus A380 repülőgépei, illetve a Dubai torony is Liebherr légkondicionálással rendelkeznek.