CATA-szellőztető ventilátor

E – 100 GTH

A Cata E-GLASS szellőztető ventilátorok formatervezett kialakításának nem csak esztétikai, hanem áramlástechnikai szerepe is van. Hagyományos kialakítással rendelkező társaihoz képest alacsonyabb zajszint jellemzi.

beépítési példa
beépítési példa

Fürdőszobák, mellékhelyiségek, háztartási helyiségek szellőztetésére tervezték, az elhasználódott levegő közvetlen faláttörésen vagy rövid csőrendszeren keresztül történő kivezetésére. A ventilátor üzemeltethető a helyiség lámpakapcsolójáról vagy a ventilátor számára külön elhelyezett kapcsolóról egyaránt.

 

 

 

 

 

 

A termék fröccsenő víz ellen védett, nedvesség tekintetében IP-44 védettségi szinttel rendelkezik, ezért a minimum telepítési magasság 225 cm lehet a padlószinttől mérve. Oldalfalra és mennyezetre is egyaránt helyezhető. Az ún. perimetrikus elszívási technológia megakadályozza az egység gyors elszennyeződését. Üveg előlapja, az egységcsomagban található célszerszám segítségével levehető, ezáltal könnyen tisztítható. Az alkalmazott legmodernebb gyártástechnológiának és a minőségi alkatrészek felhasználásának köszönhetően rendkívül energiatakarékos, maximális teljesítményfelvétele mindössze 8 Watt. Speciális, 40.000 üzemórára tervezett gördülőcsapágyazása az átlagosnál jóval hosszabb várható élettartamot biztosít. Ilyen például a CATA-nak az E-100 GTH nevű modellje is.

 

modell kép
E-100 GTH

Digitális kijelzővel rendelkezik, ami legelsősorban a helység hőmérsékletét és páratartalmát mutatja. Tisztításánál az elektromos részről kell leválasztani először, aztán víz/nedves törlő/puha textília segítségével tisztíthatjuk. Ez 3-4 havonta ajánlott.

kijelző tisztítása
kijelző tisztítása

Timer funkció: a ventilátor késleltetett leállását teszi lehetővé. Fokozatmentesen beállítható a kívánt utószellőztetési idő 3-15 perc között. Ez a funkció kifejezetten hasznos lehet mellékhelységek, illetve mellékhelyiségekkel kombinált fürdőszobák szellőztetése esetén.

Visszacsöpög a pára a ventilátoron keresztül? Ázás nyomai láthatók a ventilátor környezetében?

A szellőztetőrendszereknél egyes esetekben előfordulhat olyan jelenség, amikor az elszívási, ritkább esetben a légbevezetési pontokon nedvességet, a beázáshoz hasonló elváltozásokat tapasztalhat a felhasználó. Ennek oka általában a kondenzáció. A probléma elkerülése érdekében a telepítést végző szakembernek kell meghoznia a felhasználói igényeknek és a telepítési körülményeknek megfelelő döntéseket a rendszer kialakítása során. Erre többféle lehetőség is létezik. Például:

  1. Prevenció

Már a szellőztető rendszer megtervezésénél célszerű törekedni arra, hogy olyan nyomvonal kerüljön kialakításra, amelynél ez a jelenség nem tud kialakulni, vagy ha mégis, akkor annak kezelése könnyen megoldható (a rendszerből a kondenzátum kivezethető). Fürdőszobai szellőztető ventilátorok esetében az oldalfalon közvetlenül kivezetett párás levegő, szakszerű telepítés esetén sokkal jobb megoldás kondenzprobléma tekintetében, mint ha a ventilátor a mennyezeten kerülne telepítésre.

  1. Utószellőztető funkció

Amennyiben a szellőztető készülék (pl. fürdőszobai ventilátor vagy konyhai páraelszívó) rendelkezik késleltetett leállás funkcióval, úgy ezt érdemes alkalmazni, az utószellőztetés időtartamát megemelni.


Tekintse meg a terméket webáruházunkban.
A termékkategória további modelljei az alábbi linken találhatóak.