„SMEG – Az egész világra kiterjedő márka”

 

A SMEG, egy olasz háztartási készülékeket gyártó, mai napig családi vállalkozásként működő vállalat, melynek székhelye Guastalla közelében Reggio Emilia tartományban, Észak-Olaszországban található.

A SMEG Company-nak 16 leányvállalata van világszerte (az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország, Svédország, Dánia, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Dél-Afrika, USA, Ausztrália és Mozambik), ezen kívül külföldi irodákat is tartanak fenn Hong Kong-ban és Szaúd-Arábiában, kiterjedt értékesítési hálózattal.

Már több, mint 60 éve a SMEG készülékek széles körben elterjedtek az egész világon, mint ízléses és elegáns készülékek, melyek egyesítik az olasz könnyedséget, hangulatot és stílust, mindezt annak köszönhetően, hogy a SMEG világhírű építészekkel közreműködve hozza létre egyedi termékeit.

Eredeti és ergonomikus termékek, melyek megtervezésénél teljes mértékben a design és a minőség áll a mérnöki figyelem középpontjában.

A SMEG nemcsak egyedülálló háztartási gépeket tud felmutatni, hanem a professzionális szakmai ágazatokban használatos készülékek gyártásában is kiemelkedik. A Gasztronómia és Food Service területére is szakosodva, speciális étteremi/vendéglátóipari készülékeket és elektromos orvosi műszereket is előállítanak a háztartási berendezések mellett.

A SMEG Group, a lehető legnagyobb hangsúlyt helyezi a termékek minőségére, a technológiára és a design-ra, amely már ismert és elismert az egész világon, mint az egyik legfontosabb képviselője a „Made in Italy” stílusnak.

SMEG-et családi vállalkozásként Vittorio Bertazzoni alapította Guastalla város közelében Reggio Emilia tartományban, Észak-Olaszországban, és ma a világ egyik vezető háztartási készüléket gyártó vállalatává nőtte ki magát. A BERTAZZONI család vállalkozói története a 17. században kezdődött, mint kovácsmester. Az első BERTAZZONI tűzhely 1906-ban került bemutatásra a World Expo-n Milánóban.

1948-ban, a gazdasági növekedés és a gyors városiasodás korszakában jött létre a SMEG, mint fém megmunkáló és zománcozó üzem. A mai rövidítése a SMEG (Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla) is ezekre az időkre mutat vissza.

Az 1950-es években, a SMEG gyártotta az egyik legelső gáz tűzhelyet teljesen automatikus bekapcsolóval, és a tűzhelyet már biztonsági szeleppel és főzési programozóval/időzítővel látta el.

1963-ban bemutatta az első mosogatógépet és nem sokkal később készített a világon elsőként 1970-ben a 60 cm-es 14 terítékes mosogatógépet. A 1970-es évek közepétől készítette az első beépített főzőlapot és sütőt, valamint nemzetközileg elismert építészekkel és tervezőkkel építettek ki nemzetközi kapcsolatokat, hogy együttműködésükkel megszülethessenek a SMEG egyedi termékei.

A gyártás során alkalmazott csúcstechnika, a lézerrel vágott acélrészek, a termékek éveken át tartó terheléses minőségtesztelése, mind a SMEG azon elhivatottságáról tanúskodik, hogy olyan megbízható termékeket képviseljenek a piacon, melyek tényleg kiállják az idő próbáját.

1990-től a SMEG további gyártósorokkal bővítette üzemét, beleértve a mosogató, elszívó és a színes Retro 50’s Style hűtőszekrényeket, melyek hamar ikonikus elemekké váltak a világ minden táján.

Miután a SMEG megerősítette első helyét a hazai háztartási gép szektorban, más területekre is specializálódott. A professzionális területek is előtérbe kerültek, a vendéglátó ipari sütők és mosogatógépek, amelyeket éttermeknek illetve szállodáknak terveznek, valamint az egészségügyi és orvosi felhasználású eszközök és készülékek.

A SMEG óriás vállalatot napjainkban már a harmadik generációs BERTAZZONI család irányítja, de még mindig emlékezetükben tartják a kezdeteket, melynek olasz neve:

„Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla”, vagy a „Guastalla Emilia Enamel Works”.