A BLANCO a mosogatóközponthoz kötődő szakértelmet szimbolizálja és világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. Egy közel hézagmentes szortimentet kínál mosogatókból, konyhai csaptelepekből, hulladékosztályozó és hulladékgyűjtő rendszerekből, és az ezekhez tartozó kiegészítőkből. A minden szegmensben elérhető széles választéka lehetővé teszi a minden igényt kielégítő, egymással tökéletesen összehangolt rendszermegoldásokat.

A BLANCO székhelye Németországban Oberderdingenben (Baden-Württemberg) van, amely a Kraichgau dombvidéken található, és a „badeni Toszkánának” is nevezik. A legfontosabb gyártelepek is nem messze innen találhatóak. A BLANCO szoros kapcsolatot ápol a nemzetközi piacokon tevékenykedő leányvállalataival, és a közel 100 országban kiépített, több évtizedes kapcsolatot ápoló partnereivel.

A BLANCO kiemelkedik dolgozóinak a vállalat iránt táplált messze átlag feletti hűségével. Ez nagyobb részben az egymás iránti megbecsülésen, és a munkatársaink által felállított kiváló, értékorientált vállalati kultúrán alapszik, amit „BLANCO szellemiségnek” nevezünk.

A vállalatot 1925-ben Heinrich Blanc alapította „Blanc & Co.“ néven. Mára a BLANCO közel 70%-ban az E.G.O. Blanc und Fischer csoporthoz tartozik. Ennek a csoportnak majdnem a fele a Blanc és Fischer család tulajdonában van. A maradék részesedés még ma is közvetlenül a Heinz Blanc család kezében van.

2007 óta két egymástól független vállalat is BLANCO név alatt fut. A korábbi „Catering + Med Systeme“ (ford. nagykonyhai és gyógyászati eszközök) néven futó üzletrész azóta BLANCO Professional GmbH + Co KG néven önálló vállalatként működik.