Miért válasszam: A beépíthető mosógép

Egy jól kiválasztott beépíthető mosógép időt, pénzt és energiát takaríthat meg! Olvassa el szakkereskedője tanácsait, hogy megtalálhassa a tökéletes darabot! Ne feledje, hosszú évekre lehet megbízható segítőtársa otthonában! Legyen tippjeinkkel szakértő, hogy ne érhesse csalódás.

beépíthető mosógép

Abban talán mindenki egyetért, hogy a mosógép napjainkban a leginkább elengedhetetlen gép a háztartásban. Igazán csak azok a háziasszonyok (vagy urak) tudják ezt, akik már átélték a „rossz a mosógép, kézzel kell mosnom” érzést. Igazán bosszantó tud lenni, nem igaz? Épp ezért (is) érdemes megtalálni azt a mosógépet, amelyik a legalkalmasabb az igényeinknek és pénztárcánknak egyaránt.

Beépíteni, vagy ne?beépíthető mosógép

A mosógépek között nemcsak szabadonálló, hanem beépíthető mosógép kivitel is létezik. Szakkereskedője akkor ajánlja a beépíthető mosógépet, ha konyhapult alá vagy fürdőszoba bútorába kívánja behelyezni. Ilyen mosógép csak elöltöltős kivitelben készül. Úgy lettek kialakítva, hogy centrifugálás közben sem tesznek kárt a bútorában.

Mosás- szárítás egy gépben? Igen, lehetséges!

Bizonyos mosógép modellek szárítás funkcióval is rendelkeznek, ez főként kisebb lakásokban lehet ideális. Mosó – szárítógépből is létezik beépíthető és szabadonálló kivitel.

A méretekről….

A tökéletes mosógép megtalálásának alapvető szempontja lehet a mosógép kapacitása, magyarán hány kilogramm ruhával lehet megpakolni. Egy 1 – 2 személyes háztartásnál elegendő lehet a 5 kg kapacitás, míg 4 főnél már számolni lehet 6 – 11 kilóval is. Természetesen ez nagyban függ a mosási gyakoriságtól is. A szakkereskedő ajánlata: Gondolja át, mekkora igénybevételnek lesz kitéve a mosógép, bizonyos esetekben érdemesebb egy nagyobb kapacitású modellbe befektetnie, hiszen minél nagyobb a dob, annál kevesebb a gyűrődés és a nagy kapacitás jól jöhet például ágytakarók vagy függönyök mosásánál is!

A centrifuga

Azt már a gyakorlott és a kevésbé gyakorlott háziasszonyok (és urak) is tudják, hogy minél több vizet képes a mosógép centrizéskor kipréselni a ruhákból, annál könnyebben száradnak aztán. Épp ezért fontos szempont a centrifugálás „ereje”, sebessége, amit fordulatszámban mérünk. Általánosságban elmondható, hogy 1200 – 1400 fordulatszám mellett már kellően száraz ruhát tudunk kivenni a mosógépből.

beépíthető mosógépKényes anyagok

Már a régebbi mosógép modellek is rendelkeztek kímélő programmal azokhoz a ruhákhoz, amelyek kényesnek nevezhetők. Ilyen pl. a selyem, vagy a gyapjú anyagok. Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően ezek a programok jól behatárolhatóak. Külön program állítható be pl. a pamut, a selyem, gyapjú stb. anyagokhoz. Sőt, bizonyos modelleknél beállítható függöny, vagy cipő is. Ezeknél a modelleknél azonban mindezeken túl a mosási hőmérséklet vagy az anyag színe is pluszként beállítható. Ezen modellek már digitális kijelzővel készülnek, amelyen látni lehet a mosásból hátramaradó időt is.

Extrák

A beépíthető mosógép extra programjai nemcsak a mi kényelmünket, hanem a hatékonyabb mosást is szolgálják. Ilyen pl. az extra öblítés vagy a súlyautomatika, amely a behelyezett ruhához igazítja a vízmennyiséget, ezzel minimálisra csökkentve a felesleges vízfelvételt. A vasaláskönnyítő programmal kevésbé gyűröttek, ezáltal könnyebben vasalhatóak a már tiszta ruhák. Az Eco program, alacsonyabb hőfokon mos, ezzel nemcsak a ruhát kíméli, hanem energiát is spórol, a gyorsmosás funkció pedig alkalmazkodik a kevesebb ruhamennyiséghez vagy a szűkös időhöz. (Megjegyzendő, hogy a gyorsmosás funkció csak enyhe szennyezettségnél tisztít jól.)

Bizonyos modelleknél beállítható késleltetett indítás is. Az AquaStop rendszer gondoskodik arról, hogy hiba esetén a vízbevezető szelep automatikusan zárjon. Gőzölő rendszer: A textíliához igazodó funkcióinak köszönhetően a gőzölő rendszer az Ön vasalással töltött idejét akár 50%-kal csökkenti. A víztartály, a gőzölő egység, a fűtés és a hőmérsékletérzékelő egyedülálló összjátéka lehetővé teszi az ápolás alatt a textíliák folyamatos gőzölését, az egyszeri gőzlökéseket, vagy akár a kettő kombinációját is. Ezáltal textíliái – mindenekelőtt a kényesebbek – különösen ápoltak és tökéletesen simák lesznek.

A következő gőzölési funkciók közül választhat: „Gőzsimítás”, „Felfrissítés” és „Végső gőzölés”. A „Gőzsimítás” igény esetén közvetlenül csatlakozik a mosási folyamathoz. A „Felfrissítés” alkalmazásával a száraz, nem szennyezett ruhák újra ragyogóan frissek lesznek. A „Végső gőzölés” funkció nedves textíliák külön gőzölésére alkalmazható, mely jelentősen lecsökkenti a vasalási ráfordítást, így könnyen elérheti textíliái kifogástalan simaságát. a lehető legsimább eredmény akár 50%-kal kevesebb vasalási idő három, a textíliákhoz igazodó gőzölési funkció.

Telefon: 94/510-555; Email cím: info@sebomuszaki.hu

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!